Monday, September 7, 2009

Sunday, September 6, 2009

MAAFKAN IQA

PLEASE...I AM SORRY...
I DIDN'T MEAN TO HURT U...
I AM SORRY...
WAN,...
PLEASE FORGIVE ME....
PLEASE..PLEASE..PLEASE....

....mata....

dari mata turunnya ke hati? ( betul kah statement ini?)


****************************************************
dari matamu, aku bisa mengerti apa kata hati...
dari matamu, aku paham perasaanmu...
dari matamu, aku tahu apa kau mahu...
dari matamu, aku kenal siapa dirimu sebenarnya...
mata menceritakan segalanya...
(hayati coretan di atas, benarkah?)
***************************************************
CINTA bukan hadir dari BIBIR,
CINTA hadir dari MATA,
CINTA tanpa BIBIR masih bernyawa,
CINTA tanpa MATA...BINASA...
(tafsirkan dengan mata hati, bukan dengan matamu)
***************************************************
dengan mata, melambangkan keyakinan...
dengan mata, melambangkan kejujuran...
dengan mata, melambangkan kesetiaan...
dengan mata, melambangkan keikhlasan...
********************************************












Saturday, September 5, 2009

untuk Hazwani Musa

!!wani!!!!
pliz baca blog ni!!!

cikepal06.blogspot.com

>>>siapa nak dengar masalah aku???<<<

.......................................................................................................
bila kita ada masalah...luahkan..ceritakan...
pastikan tmpat kita luahkan tu bukan cermin..sbb t pantulan masalah tu akan
menyiksa diri kita..
cermin tu bukan cermin y kita tgk muka tu..cermin maknanya orang
yang tak membantu terima masalah kita or selesaikan
sebaliknya menyalahkan kita or mempersoalkan kembali...
paham kan?

seterusnya,
klu kita nak luahkan masalah, pastikan kita dah betul2 bersedia untuk
terima apa2 jawapan atau pandangan dari pendengar...

tapikan..ada satu problem bakal menimpa bila kita tersilap pilih tmpat luahan masalah..
contohnya, kita luahkan kepada 'radio'...
mean, dia akan hebahkan pada orng lain...kiranya buka aib kita kat orang lain lah..

huh...merepek je kan..
pepepun...masalah kita, cuba selesaikan sendiri sebelum cerita kat orang..sbb
kadang2 belum tentu pendengar masalah kita mampu mendengar
dengan baik..

Friday, September 4, 2009

....ego....

>>>hua..tetibe je trpikir untuk tulis artikel bout "EGO"
hei..bukan motor ego tau..heehee...<<<

lelaki..atau wanita yang mmpunyai ego lebih besar lebih tinggi n segala y lebih?
persoalan ni tak pernah lagi terjawab,bukan?
aku kat sini bukan untuk menjawab tapi ingin menambah lagi soalan mengenainya...aku bukan motivator y hebat, aku cuma pelajar civil engineering yang tiada kaitan langsung dengan kajian manusia..hahaa..dok kaji batu, cement, concrete n macam2 lg..

eh..terlalut lak..

ok..for the first situation, when a couple in a crisis..there must be toleration right?(betul ke tolak ansur = toleration)...hehe...
but..in this situation, both of them are ego..very ego..they think they are right..until one stage when a girl said "i will start smile to him when he smile for me..."

second situation, when two friends, girl and boy...already clash just because of girl wanted to do so...
then, the girl found another boy better than the old one..
jeng3...girl and her x.bf were in 3rd world war...(gile punya dahsyat smpai hancur paper yang dpegang girl time tu..tak penah2 suara dia setinggi tu...)
dalam perbualan tu,....boy tu ckp "eh, ang ni wat aku panas tau!"
girl tu jawab, "ang pk ang nye panas je? hei, panas aku lagi panas tau..ang jgn sampai aku ...hei..geram...!!"
boy,"ang nak wt pe? nak tumbuk aku? aku tumbuk 'dia'(new bf girl tu), baru ang tak dpt jumpa dia lg..."
girl tu dgn berani jwb, "ang tak payah r tumbuk dia, ang tumbuk aku lah klu brani!!!"
....perbualan tu berlangsung selama sejam, then that pity boy said,"suka atilah, ang nk ckp pe aku dah tak lama dah..."
ha, pelagi..girl tu dgn geram menjawab dgn nada yang tinggi, "ang ni, dari dulu ckp nak mampus, tak mampus2...pe citer!!!!!!!!!!!!!!!!!"

esok tu, when they met at the market, that girl say "Assalamualaikum"
that boy ignore the girl, then the girl repeated saying that..then, boy tu wat cm terkejut..

base on the second situation, sape lagi ego?

third situation...

two best friend,,girl and boy..3 times couple n break back..
satu hari tu, girl tu tanya, " kenapa kau buat aku cmni? ko sayang aku ke tak?"
boy tu jwb, "nope, aku kesian kat ang, ang byk tolong aku..."

see..for a long period, girl tu punyalah percaya boy tu sayang kt dia, last2..tulah jawapan y diterima,...lg menyedihkan,..boy tu nak bercinta dengan besfriend girl tu senyap2 n last diketahui gak...
so, boy or girl y patut dikatakan ego?


ada banyak lagi situasi macam ni..n sbnrnya, panjang lagi kesah2 kat atas ni..tp, aku pun byk keje lain nak buat...so, try to understand..n solve those questions...

any kemusykilan, just leave ur comment..ok...

last but not my last blog..."JANGAN JADI EGO..."

Tuesday, September 1, 2009

>>>>kerisauan melanda<<<<

hu...kadang2 pening gak bila kita kena layan kerenah si jejaka2 di dunia ni...jejaka yang melampau pemikirannya mmg menyusahkan aku dan orang2 sekeliling aku..

listen k..
klu dah ko tak dapat hati aku, kenapa ko nak rosakkan hidup orang yang dapat hati aku?
mmg aku dah lama paham kenapa ko pergi jumpa dia n ckp yang ko taw semuanya tentang budak kos kita..hey..act, ko nak ckp kat dia yang ko tau sape aku sblm ni kan?
pliz lah..aku dah citer semuanya pada dia..antara kami tiada rahsia...
dan klu ko nak tau, dia sntiasa menyebelahi ko n tak pernah pun marah kat ko...

1 more thing..u r crazy u now..
...aku tahu, ego lelaki mmg tinggi, tp jangan ko nak tunjuk ego ko kat aku sbb aku akan tunjuk ego aku yang jauh lebih dahsyat k...

nak je aku mention nama ko kat sini tau tak...m.n.h.s....geram doe..

aku nak warning kat sini,..

KLU KO BERANI APA2 KAN DIA N KAWAN2 AKU, AKU AKAN PASTIKAN MEMBER2 BESAR AKU SERANG KO SAMPAI KO TAK DAPAT NAK LIHAT DUNIA NI LAGI!!!PAHAM TAK M.N.H.SHAH....